Bekijk ook onze andere sites eens:
www.juweelashop.nl
www.trucksandtractors.nl
www.emekshop.nl
0
items

Minichamps Schaalmodellen en f1-world.com

Minichamps is een Duitse schaalmodellen fabrikant officieel gesticht in 1990 onder de naam Paul's Model Art GmbH. Echter, al begin jaren 70 waren de gebroeders Lang actief met initieel de inkoop en verkoop en later met uitbestede productie onder de naam Danhausen. Eind jaren tachtig ontstond een conflict binnen de Danhausen onderneming over de koers van het bedrijf en zijn producten. Dit leidde uiteindelijk tot de oprichting van Paul's Model Art (door Paul en Romy Gunther).

PMA is vanaf het begin af aan trendsetter geweest bij een aantal bewegingen in de markt voor schaalmodellen. Zo is PMA voorloper geweest bij het verhuizen van de productie naar China. Daarnaast was PMA trendsetter in het maken van schaalmodellen voor volwassenen i.p.v. kinderen. Verzamelen nam ook een hogere vlucht door de enorme gedetailleerdheid van de schaalmodellen, het produceren van series en categoriën van populaire modellen, zoals schaal 1:43 race auto's en specifiek de Formule 1 serie in schaal 1:43. Daarnaast deed de waardevastheid van de door Minichamps geproduceerde schaalmodellen een aardige duit in het zakje. PMA en later Minichamps hebben een bepalende rol gespeeld bij het volwassen worden van een kleine industrie.

De eerste PMA modelauto, uitgebracht in 1990 onder de naam merknaam Minichamps, was een GTC Audi V8 met Hans-Joachim Stuck als bestuurder in schaal 1:43. Het was het model van de kampioen DTM in 1990.

In 1996 werd de naam van het bedrijf officieel Minichamps. Minichamps produceert schaalmodellen van Formule 1 auto's en andere race auto's, productie auto's, motoren in schaal 1:12, trucks en bussen en militaire voertuigen. Opvallend was dat de schaalmodellen exceptioneel gedetailleerd waren, zeker voor een "nieuwkomer" als Minichamps. Dit bleef niet ongemerkt bij de auto fabrikanten zelf. Merken als Mercedes-Benz, BMW, Audi, Porsche en nog veel meer stonden in de figuurlijke rij om Minichamps een licentie aan te bieden om hun auto's te reproduceren voor promotionele doeleinden.

Door de hoge kwaliteit en extreme gedetailleerdheid, vielen veel van de geproduceerde Minichamps schaalmodellen goed bij verzamelaars. Sommige schaalmodellen verwisselen voor rond de €1000 van eigenaar. Voorbeelden hiervan zijn de McLaren F1 GTR West Promotie modelauto die gemaakt is voor sigaretten producent West. Een ander zeldzaam schaalmodel is de Michael Schumacher Benetton B195 #17 die werd teruggeroepen nadat een fout werd gevonden.

Minichamps is een van de topmerken uit de schaalmodellen industrie. Geen speelgoed, maar wel bij uitstek geschikt voor verzamelaars. De prijzen zijn niet laag maar wel alleszins goed te noemen voor de kwaliteit die je er voor terug krijgt. Zonder uitzondering een echte aanrader welk schaal model je ook zoekt.

Automerken bij Minichamps: Alfa Romeo, Aston Martin, Audi, Auto Union, Autobianchi, Bentley, BMW, , Bugatti, Citroen, De Tomaso, Dodge, Fiat, Ford, Honda, Horch, Lamborghini, Lancia, Lexus, Maserati, McLaren, Mercedes Benz, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Smart, Toyota, Unimog, Volkswagen, Volvo en meer

Coureurs bij Minichamps: Button, Hamilton, Alonso, Barrichello, Rosberg, Schumacher, Heidfeld, Petrov, Kubica, Di Resta, Sutil, Webber, Vettel, Rossi, Biaggi, Hayden, Simoncelli en meer

Bij f1-world.com vindt u een grote collectie Minichamps miniaturen. De beste coureurs, de mooiste auto's en motors, bijzondere motors en vrachtwagens en gelimiteerde oplagen voor formule 1 en andere race klassen. Alle van hoogwaardige kwaliteit.

Overtuig uzelf van ons uniek aanbod tegen scherpe prijzen en blader vrijblijvend door onze catalogus.f1-world.com is sinds 1994 actief in de internationale verkoop en inkoop van schaalmodellen en andere race memorablia. Wij worden gedreven door de wereld van schaalmodellen. Dit maakt ons een bedrijf waar u op kunt vertrouwen en dat u begrijpt.

Wilt u in contact komen met ons, stuur ons dan een email of bel ons. De gegevens staan op de contact pagina.