Bekijk ook onze andere sites eens:
www.juweelashop.nl
www.trucksandtractors.nl
www.emekshop.nl
0
items

Revell Schaalmodellen en f1-world.com

Revell is een speciaal geval. Er bestaan namelijk twee modelbouwers met de naam Revell. En beide bedrijven zijn nogal beroemd geworden in die wereld. Het originele bedrijf Revell (gestart in 1943) is een Amerikaans bedrijf en is gefuseerd met Monogram, maar handelt alleen maar onder de naam Revell. Het Europese Revell is in 2006 ontstaan als afsplitsing van het Amerikaans bedrijf. Het eerste speelgoed gerelateerde product van een HO schaal trein, een diversiteit aan modelauto's en gebouwen. Met name de line up van gebouwen was uitgebreid. Het omvatte een grote boerderij, station en verscheidene infrastructurele bouwwerken. Grappig was het logo uit die tijd: dat leek op een angstaanjagend prototype van het huidige logo. En dat voor een speelgoedfabrikant. In 1953 introduceerde Revell zijn eerste bouwdoos, een replica van het gevechtsschip USS Missouri. En waren deze bouwdozen erg gedetailleerd? Geruchten doen de ronde dat ze zo gedetailleerd waren dat zelfs Rusland in 1960 een aanzienlijk aantal bouwdozen van verschillende Amerikaanse gevechtsschepen kocht om hen te helpen informatie te vergaren over de echte schepen Als vanzelfsprekend volgden vliegtuigen en andere schepen, straalmotoren en eind vijftiger jaren zelfs ruimteschepen. Ook infanterie figuurtjes en diorama's werden aan het assortiment toegevoegd. Eind jaren vijftig begon Revell ook nog eens meer en meer modelauto's te maken; Amerikaanse merken, maar vooral ook Britse merken. In 1956 werd de Duitse vestiging geopend. Deze vestiging functioneerde in het begin nog onder het Amerikaanse moederbedrijf, maar in de jaren 70 ging de Duitse vestiging meer en meer zijn eigen koers varen. De Duitse producten worden geimporteerd in de VS en enkele van de nieuwere kits worden zelfs geroemd om hun hoge kwaliteit. In September 2006 splitse het Duitse bedrijf zich af. De Duitse producten kun je wel nog terugvinden bij de Amerikaanse tak en de logo's lijken erg veel op elkaar. Opmerkelijk is dat het Duitse bedrijf het Amerikaanse merk inmiddels voorbij is gestreefd qua omzet. Revell-Monogram is sinds de jaren 90 meerdere malen gewisseld van eigenaar (is nu van Hobbico). Revell geniet groot aanzien op het gebied van bouwdozen en materialen die nodig zijn om een bouwdoos in elkaar te zetten. De kwaliteit is uitstekend en de gedetailleerdheid is indrukwekkend. Onderbelicht is echter de (reeds afgebouwde) schaalmodellen tak. Hier zit materiaal tussen van ongekende precisie. Vanaf 2000 heet deze tak Revell Metal en licht de focus tegenwoordig op de bouw van micro auto's (Lloyd Alexander, Messerschmitt Kabinroller KR 200, BMW Isetta, en de indrukwekkend uitziende DKW Junior). Revell is een echte aanrader als het op modelbouw aankomt. Maar ook de Metal tak maakt producten die meer dan gezien mogen worden. Wij zelf hebben de Audi Avus (prototype uit de jaren negentig) als goed voorbeeld ervaren van wat Revell kan. Een echte aanrader.

Merken die Revell voert zijn: Cobra, Shelby, Audi, Auto Union, BMW, Bogward, Fiat, Ford, Lloyd Alexander, Mercedes-Benz, Messerschmidt, Opel, Terlingua, Volkswagen en nog veel meer.

Bij f1-world.com vindt u een grote collectie Revell miniaturen. De mooiste en meest bijzondere auto's en motors met een kwalitatief hoogwaardige afwerking tegen scherpe prijzen.

Overtuig uzelf van ons uniek aanbod tegen scherpe prijzen en blader vrijblijvend door onze catalogus.f1-world.com is sinds 1994 actief in de internationale verkoop en inkoop van schaalmodellen en andere race memorablia. Wij worden gedreven door de wereld van schaalmodellen. Dit maakt ons een bedrijf waar u op kunt vertrouwen en dat u begrijpt.

Wilt u in contact komen met ons, stuur ons dan een email of bel ons. De gegevens staan op de contact pagina.