Bekijk ook onze andere sites eens:
www.juweelashop.nl
www.trucksandtractors.nl
www.emekshop.nl
0
items

Schuco Schaalmodellen en f1-world.com

Schuco is een van de oudgedienden in het land van miniaturen. Opgericht in 1912 door Heinrich M�ller en Heinrich Schreyer in Nuremberg, Duitslands speelgoed hoofdstad, onder de naam Spielzeugfirma Schreyer & Co., en in 1921 hernoemd naar Schuco, specialiseerde Schuco zich in modelauto's gemaakt van tin, plastic of staal. Schuco kende in het verleden goede tijden, maar ging in 1976 failliet. In 1993 startte men weer en in 1996 werd het merk weer onafhankelijk.

Het eerste grote succes kwam in de 20-iger jaren met het befaamde Pick-Pick vogel; een opwindbare vogel. Er werden er maar liefst 20 miljoen van verkocht. Andere succesvolle producten waren in die tijd andere opwindbare figuren en dieren.

In 1976 ging Schuco failliet. Het Engelse Dunbee-Combex-Marx nam delen van Schuco over, maar DCM ging in 1980 failliet. Halverwege de jaren 80 nam Gama de rechten van en het merk Schuco over. Veel van de Schuco ontwerpen werden door Gama verkocht, waardoor er een groot aantal "Schuco" modellen kwamen met "Made in Russia" op de onderkant van de modelauto's. Andere namen niet eens de moeite om de mallen aan te passen en kwamen in de winkel te liggen met "Made in Germany" op de onderkant terwijl de modellen eigenlijk uit Azie kwamen. Na enige tijd stopte dit echter.

Samen met Trix, maakte Schuco een succesvolle doorstart in 1993 en in 1996 werd Schuco weer onafhankelijk. Eind jaren negentig kwamen veel nieuwe modellen op de markt, die later helemaal niet nieuw bleken, maar een herdruk van de oude line up in nieuwe kleuren. In 1999 was de onafhankelijkheid alweer weg. Schuco werd overgenomen door Simba Dickie Group. Op de doosjes waar de modellen in waren verpakt stond "Dickie Schuco", zelf al was het oude voorraad. In de loop van de jaren werd Schuco financieel gezonder en in 2009 nam het Schabak over.

Schuco maakt nu modelauto's in een diversiteit aan schalen. Er zijn klassieke en moderne product lijnen. Door de goede prijs kwaliteitverhouding zijn de Schuco modellen geliefd bij verzamelaars. Begin jaren 2000 was Schuco bovendien betrokken bij het maken van promotie series van Opel en Vauxhall in schaal 1:43. Hiervoor gebruikte Schuco de originele lakkleuren, interieur stijlen en de donker grijze ramen.

De kwaliteit van Schuco modellen is bovengemiddeld. Niet vergelijkbaar met BBR of CMC, maar veel beter dan regulier speelgoed auto's. De prijzen zijn dan ook hoger dan regulier speelgoed, maar ook lager dan de echte dure verzamelaarsmerken. In het assortiment van Schuco zitten een aantal lijnen: Command Car, Magico Series, Radio Series, Patent Series, Piccolo Series, Fex 1111, Mirako Series, Telesteering cars, Examinco Series, Akustico Series, Ingenico Series, Elektro Phanomenal, Dally cars, Grand Prix Racers, Studio series, Varianto System, Old Timers, Micro Racers, Motorcycle range, Elektro Radiant Airplanes.

Merken die Schuco voert zijn: AC Cobra, Audi, Brabus, Barkas, BMW, DKW, Lloyd, Mercedes Benz, Mini, Opel, Porsche, Tempo, Volkswagen en nog veel meer.

Bij f1-world.com vindt u een grote collectie Schuco miniaturen. De mooiste en meest bijzondere auto's en motors met een kwalitatief hoogwaardige afwerking tegen scherpe prijzen.

Overtuig uzelf van ons uniek aanbod tegen scherpe prijzen en blader vrijblijvend door onze catalogus.f1-world.com is sinds 1994 actief in de internationale verkoop en inkoop van schaalmodellen en andere race memorablia. Wij worden gedreven door de wereld van schaalmodellen. Dit maakt ons een bedrijf waar u op kunt vertrouwen en dat u begrijpt.

Wilt u in contact komen met ons, stuur ons dan een email of bel ons. De gegevens staan op de contact pagina.