Bekijk ook onze andere sites eens:
www.juweelashop.nl
www.trucksandtractors.nl
www.emekshop.nl
0
items

Solido Schaalmodellen en f1-world.com

Solido is een Franse fabrikant van modelauto's en vrachtwagen schaalmodellen, gevestigd in 1930 door Ferdinand de Vazeilles in Oulins. De meeste modellen zijn gemaakt in schaal 1:43 van een aluminium variant. Het allereerste product was een metalen Gergovia bougie op wielen. In 1932 begon de productie van modelauto's. Deze modelauto's waren qua kwaliteit gelijk aan de modelauto's die Schuco ook maakte. In 1953 verliet de oprichter het bedrijf waarna in 1960 al zijn kinderen het bedrijf runden.

Eind jaren 70 sloot Solido zich aan bij de Jouet Francais Group (met merken als Jouef, Delacoste en Heller). Het nieuwe bedrijf ging Heller-Solido SA heten. De Vazeilles familie had nu geen controle meer over het bedrijf Solido. Eind jaren 80 was het echter gedaan met het bedrijf Heller-Solido SA. Het ging bankroet en werd op zijn beurt weer gekocht door Majorette. Deze overname bracht veel kosten verlagende maatregelen waar de kwaliteit van de schaalmodellen onder ging leiden.

De eerste Solido line up vetscheen in 1932, 1933, and 1935, respectievelijk (genaamd Major, Junior and Baby). De Major serie was een schaal 1:35 serie en eindigde reeds in 1937. In 1952 werd een kleinere, tamelijk robuuste schaal 1:60 serie genaamd 'Mosquito' met 12 modellen ge�ntroduceerd. In 1957 werd de eerste serie schaal 1:43 gelanceerd genaamd de "100" serie. In 1961 werden de eerste schaalmodellen van militaire voertuigen, waarmee Solido wereldwijde bekendheid kreeg, uitgebracht. De opkomst van Solido was nu een feit.

Gedurende de zestiger jaren was duidelijk te zien dat de waarheidsgetrouwheid en gedetailleerdheid continue verbeterden. Schaalmodellen werden geproduceerd op basis van de daadwerkelijke blauwdrukken van auto fabrikanten. De "100" serie was hier een voorbeeld van; een combinatie van realistisch geproduceerde productie auto's en race auto's vooral van Europese fabrikanten. Toch waren de Franse merken dominant in de collectie, hoewel deze regelmatig werden aangevuld met Italiaanse en Duitse auto's . Gedurende de jaren zestig werden ook bussen en vrachtwagens toegevoegd aan de collectie.

In 1964 werd de beroemde serie L'Age d''Or, uitgebracht. Dit waren alle klassieke modelauto's die gedetailleerder en kwalitatief beter waren dan de modelauto's van concurrenten. De serie begon met een 1928 Mercedes SS en deze serie liep nog steeds toen Solido haar nummering veranderde in 1980. De L'Age d''Or serie, samen met gelijke series van Matchbox en Rio, waren eigenlijk pas de eerste series die meer waren bedoeld voor volwassenen dan voor kinderen. Wederom een trend die door Solido is ingezet. Naarmate de zestiger jaren vorderde werd de basis van de modellen steeds meer platic, waarbij de focus van de line up meer en meer kwam te liggen bij sportauto's en racewagens. Achteraf gezien is deze strategische koers ook een koers geweest die Solido door de moeilijke jaren zeventig heeft getrokken. Solido overleefde; vele concurrenten niet.

In 1970 had Solido een bijzonder uitgekiend assortiment: L'Age d''or met ongeveer 12 schaalmodellen, Les Militaires met ongeveer 40 schaalmodellen, Toner Gam met ongeveer 15 schaalmodellen en "Poids Lourds" met ongeveer 10 verschillende schaalmodellen. Tevens waren meerdere cadeau sets beschikbaar. Gedurende de jaren 70 werd Solido de benchmark van schaal 1:43 modelauto's.

Gedurende de jaren 80 werd de invloed van Majorette zichtbaar: de schaalmodellen werden eenvoudiger. De kwaliteit leed hier echter niet onder. Halverwege de negentiger jaren kocht Majorette de Portugese producent Novacars en vormde het conglomeraat Ideal Loisirs. Solido's productie van schaalmodellen lag toen stil en werd pas weer hervat in 1996 met de overname van Id�al Loisirs/Majorette/Solido door Triumph-Adler AG. Solido begon weer met het produceren van schaalmodellen.

Daarna vond er een reeks van eigenaarwijzigingen plaats die er uiteindelijk voor zorgde dat merken als Majorette, Schuco, Mira en Solido onder een groep vielen. Onder druk van kostenverlaging moest Solido gebruik gaan maken van Chinese productiefaciliteiten en werden lakpatronen van andere merken uit dezelfde groep gebruikt.

In de laatste 5 tot 10 jaar is Solido een nieuwe koers gaan varen. Men is met meer details en meer \"premium\" gaan produceren. Nog meer voor de verzamelaar en nog minder voor kinderen. De prijzen van Solido zijn nog altijd erg concurrerend, zeker gezien de verbeteringen in de kwaliteit van de schaalmodellen.

Merken die Solido voert: Bugatti, Citroen, Ford, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Peugeot, Porsche, Renault en meer.

Bij f1-world.com vindt u een grote collectie Solido miniaturen. De mooiste en meest bijzondere auto's en motors met een kwalitatief hoogwaardige afwerking tegen scherpe prijzen.

Overtuig uzelf van ons uniek aanbod tegen scherpe prijzen en blader vrijblijvend door onze catalogus.f1-world.com is sinds 1994 actief in de internationale verkoop en inkoop van schaalmodellen en andere race memorablia. Wij worden gedreven door de wereld van schaalmodellen. Dit maakt ons een bedrijf waar u op kunt vertrouwen en dat u begrijpt.

Wilt u in contact komen met ons, stuur ons dan een email of bel ons. De gegevens staan op de contact pagina.