Bekijk ook onze andere sites eens:
www.juweelashop.nl
www.trucksandtractors.nl
www.emekshop.nl
0
items

Spark Schaalmodellen en f1-world.com

Rond 2004 begon Hugo Ripert, oprichter van Spark Models, zijn voorbereidingen om een eerste serie Spark schaalmodellen uit te brengen: de le Mans serie. In tegenstelling tot vele van zijn concurrenten begon Spark niet vooraan, maar achteraan de grid. Deze modellen werden immers "vergeten" door de grote merken (Minichamps en Ixo). Ze werden geproduceerd in kleine oplagen van 700 tot 1000 stuks. De productie van de schaalmodellen werd initieel uitbesteed, maar al snel werd deze, uit kwaliteitscontrole overwegingen in eigen hand genomen

Enkele jaren laten besloot Spark een zustermerk op te richten dat zich louter met Ferrari schaalmodellen bezig hield: Red Line. Dit merk is veelig eigendom van Spark.

Spark bouwt nog altijd de Le Mans serie. Daarnaast produceert men ook rally auto's en uitzonderlijke auto's (veelal concept cars). Ook nu ligt de focus nog altijd bij de achterkant van het startveld. Een unieke formule. Qua kwaliteit is alles dik in orde. Vele vergelijken Spark kwalitatief met Minichamps en oordelen dat de kwaliteit gelijk is. Daar zijn wij het niet mee eens. De gedetailleerdheid is gelijk, maar wij winden de schaalmodellen van Spark beter afgewerkt. Door de geringe aantallen en de kwalitatief hoogwaardige afwerking hebben deze schaalmodellen een echte verzamelaarswaarde gekregen. Spark schaalmodellen van nu zijn over twintig jaar een veelvoud van de huidige verkoopprijs waard. Een heuse aanrader dus.

Bij f1-world.com vindt u een grote collectie Spark miniaturen. De mooiste en meest bijzondere auto's en motors met een kwalitatief hoogwaardige afwerking tegen scherpe prijzen.

Overtuig uzelf van ons uniek aanbod tegen scherpe prijzen en blader vrijblijvend door onze catalogus.f1-world.com is sinds 1994 actief in de internationale verkoop en inkoop van schaalmodellen en andere race memorablia. Wij worden gedreven door de wereld van schaalmodellen. Dit maakt ons een bedrijf waar u op kunt vertrouwen en dat u begrijpt.

Wilt u in contact komen met ons, stuur ons dan een email of bel ons. De gegevens staan op de contact pagina.