Bekijk ook onze andere sites eens:
www.juweelashop.nl
www.trucksandtractors.nl
www.emekshop.nl
0
items

Vitesse Schaalmodellen en f1-world.com

Sedert 1982 is de Portugese modelbouwer Vitesse actief met het maken van modelauto's veelal in schaal 1:43. De standplaats van het merk is Oporto. Het is eigendom van Cinerius, Ltd. Vitesse is begonnen als speler in de niche markt van zeer hoogwaardige en gedetailleerde modelauto's. Met merk werd populair eind jaren 80 en begin jaren 90 vanwege de betere finish en details in vergelijking met merken als Solido. Verzamelaars sloten Vitesse in hun hart. Qua detailniveau lag Vitesse toen in tussen Solido en Brumm. Qua kwaliteit viel er het nodige aan op te merken. De modellen waren nogal fragiel. Maar als je een Vitesse model had waar de verf niet van begon te bladderen en geen spiegels vanaf vielen, dan had je wel een bijzonder mooi schaalmodel. Vitesse leek hier op in te spelen door hun producten slechts te betitelen als speelgoed; een duidelijk understatement. In de negentiger jaren bleek het product gamma van Vitesse zich te stabiliseren. Het waren voornamelijk replica's van auto's uit de jaren vijftig met uitzonderingen naar boven en naar beneden. Er was verder niet echt een specialisatie van merken of landen. De originelen kwamen uit Engeland, Duitsland, Italie, Frankrijk en de Verenigde Staten. De Europese merken werden vaak uitgebracht in race uitvoering (net als Brumm). Maar het product gamma bleef zich kenmerken door hoge detailniveaus en Vitesse werd hiervoor geroemd in de vakliteratuur. Maar de fragiliteit bleef een probleem. Onderdelen die na verloop van tijd van het model afvielen waren eerder regelmaat dan uitzondering. Een goed voorbeeld hiervan is de 1956 Ford Fairlane politie auto. Het model was voorzien van twee in het oog springende features: twee zwaailichten (een rood, een blauw) en een erg lange antenne, en een "speed kills" snelheidsmeter teken die was bevestigd op het dak. Het detailniveau was uitzonderlijk en er werden er slechts 5000 van gemaakt. Een perfect verzamelobject. Maar het is nu bijna onmogelijk om dit model, in perfecte staat met zwaailichten en antenne nog op het model, te vinden. Tegenwoordig is Vitesse niet meer zelfstandig, maar maakt het onderdeel uit van Sun Star Models uit Macau (producent van modelauto's in schaal 1:18). Drie Vitesse lijnen worden nog gevoerd: Vitesse Models, Vitesse Rallye, en Quartzo (race auto replica's). De fragiliteit is inmiddels veel beter geworden. Gelukkig is dit niet ten koste gegaan van de bijzondere gedetailleerdheid. Vitesse maakt nog altijd alleen modelauto's in schaal 1:43

Automerken die Vitesse voert zijn: Audi, Delorean, Fiat, Ford, Lamborghini, Lancia, Messerschmitt, Mitsubishi, Subaru, TVR en meer.

Bij f1-world.com vindt u een grote collectie Vitesse miniaturen. De mooiste en meest bijzondere auto's en motors met een kwalitatief hoogwaardige afwerking tegen scherpe prijzen.

Overtuig uzelf van ons uniek aanbod tegen scherpe prijzen en blader vrijblijvend door onze catalogus.f1-world.com is sinds 1994 actief in de internationale verkoop en inkoop van schaalmodellen en andere race memorablia. Wij worden gedreven door de wereld van schaalmodellen. Dit maakt een bedrijf waar u op kunt vertrouwen en dat u begrijpt.

Wilt u in contact komen met ons, stuur ons dan een email of bel ons. De gegevens staan op de contact pagina.