Bekijk ook onze andere sites eens:
www.juweelashop.nl
www.trucksandtractors.nl
www.emekshop.nl
0
items

Hot Wheels Schaalmodellen en f1-world.com

Hot Wheels, onderdeel van Mattel, is een van de oudste producenten van schaalmodellen ter wereld. Tussen 1968 en 1996 was Hot Wheels in de slag met een andere bekende producent: Matchbox. In 1996 kocht Mattel Tyco, die toenmalige eigenaar van Matchbox. Hot Wheels richtte zijn aandacht initieel op 1:64 modellen van Hot Rods en Muscle Cars vooral gericht op kinderen, maar vanaf de jaren tachtig van de vorige eeuw kreeg Hot Wheels steeds meer licenties om reguliere straatauto's en later ook Formule 1 auto's te produceren die gericht waren op verzamelaars. In 1972 begon Hot Wheels met de productie van 1:43 schaal modellen ("Gran Toros"). Met name de exclusieve deal die men heeft gesloten met Ferrari begin van de 21ste eeuw, heeft Hot Wheels op de kaart gezet bij verzamelaars. Hot wheels bewees dat ze ook hoogwaardige en gedetailleerde schaalmodellen kon maken en dat werd op prijs gesteld door verzamelaars.
Meest in het oog springende periode was de periode aan het begin van de 21ste eeuw waar Hot Wheels de hegemonie van Minichamps doorbrak in de formule 1 schaalmodellen. In deze periode sleepte Hot Wheels diverse exclusieve deals binnen die voorheen bij Minichamps belandde. Inmiddels liggen de meeste licenties weer bij Minichamps of zijn ze verdeeld over meerdere producenten van schaalmodellen.
Hot Wheels produceerde in het verleden ook race banen, oplaadbare elektrische auto's ("Sizzlers"), treinen ("Hot Line"), motors ("R-R-Rumblers"), vliegtuigen ("Hot Birds") en voertuigen uit films (bijv. James Bond en Batman).

Overtuig uzelf van ons uniek aanbod tegen scherpe prijzen en blader vrijblijvend door onze catalogus.

Auto- en motormerken bij Hot Wheels: Chrysler, Acura, Aston Martin, BMW, Buick, Chevrolet, Citroen, Dodge, Ducati, Ferrari, Ford, GMC, Honda, Lamborghini, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Infiniti, Datsun, Pontiac, Porsche, Renault, Shelby, Toyota, Volkswagen, Mercury, Tyrrell, Harley-Davidson, Subaru en meerf1-world.com is sinds 1994 actief in de internationale verkoop en inkoop van schaalmodellen en andere race memorablia. Wij worden gedreven door de wereld van schaalmodellen. Dit maakt ons een bedrijf waar u op kunt vertrouwen en dat u begrijpt.

Wilt u in contact komen met ons, stuur ons dan een email of bel ons. De gegevens staan op de contact pagina.