Bekijk ook onze andere sites eens:
www.juweelashop.nl
www.trucksandtractors.nl
www.emekshop.nl
0
items

Maisto Schaalmodellen en f1-world.com

Maisto, een populair en oud merk, brak in 1980 pas wereldwijd door een fusie met May Tat Toy (motoren) en May Cheong (MC Toy - gespecialiseerd in kleine auto's). In de jaren negentig sorteerde de fusie resultaat: een grote en volledige line-up in schalen 1:12, 1:18, 1:24, 1:25, 1:27, 1:43, 1:31 en 1:64. De meeste producten zijn officieel gelicentieerd en gebaseerd op populaire auto's. Het gevolg van de grote concurrentieslag uit de jaren negentig is dat het Italiaanse Bburago failliet ging. Maisto kocht vlak na het faillissement de boedel en merknaam van Bburago op, waarmee het een enorme slag sloeg in met name het budget en midden segment. Niemand anders was zo succesvol geweest in het 1:18 segment dan Maisto. Dit werd mede veroorzaakt doordat Maisto belangrijke klassiekers en industriele autotrends wist te vangen in zijn modellen. Zo heeft men o.a. Harley-Davidson Motorcycle Company binnengehaald als exclusieve deal.
Maisto producten kenmerken zich door een nette afwerking van zowel buiten- als binnenkant en motorcompartiment. Veel modellen hebben openslaande deuren, kofferklep en motorklep. En meest belangrijke: er zijn honderdduizenden auto's in massa productie geproduceerd. Echter, Maisto is, net als Bburago, niet het merk waar de echte verzamelaar voor zou kiezen. Echte verzamelaars willen een kwalitatief betere afwerking van de lak, strakke body panels, meer realistische lichtunits en velgen. Mensen die dit graag willen kunnen Maisto wellicht beter overslaan. Voor de liefhebber is Maisto echter een bijzonder goede keuze doordat prijs en kwaliteit goed met elkaar in lijn liggen en hun assortiment bijzonder groot is.

De collectie van Maisto is ongelofelijk uitgebreid en omvat vrijwel alle populaire auto's. Noemenswaardig is de Harley Davidson collectie en de Ferrari Collectie. Deze zijn beide erg omvangrijk en kwalitatief beter dat het reguliere programma.f1-world.com is sinds 1994 actief in de internationale verkoop en inkoop van schaalmodellen en andere race memorablia. Wij worden gedreven door de wereld van schaalmodellen. Dit maakt ons een bedrijf waar u op kunt vertrouwen en dat u begrijpt.

Wilt u in contact komen met ons, stuur ons dan een email of bel ons. De gegevens staan op de contact pagina.