Bekijk ook onze andere sites eens:
www.juweelashop.nl
www.trucksandtractors.nl
www.emekshop.nl
0
items

Norev Schaalmodellen en f1-world.com

Norev is van oorsprong een Franse fabrikant van schaalmodellen. De nadruk lag hierbij op met name Franse auto's, maar later kwamen daar ook Italiaanse, Duitse, Britse en Amerikaanse auto's bij. De nadruk blijft echter liggen bij de Europese auto's en het aandeel Franse auto's overheerst nog altijd.

Norev is gestart door de gebroeders Veron in 1946 nabij Lyon in Frankrijk (De bedrijfnaam Norev is de familienaam Veron, maar dan omgekeerd). Het eerste product dat uit het bedrijf voortkwam was een garage met een aantal plastic modelauto's. Andere producten in deze beginjaren waren voornamelijk plastic speelgoed voor kinderen.

De eerste echte schaalmodellen werden in 1953 geproduceerd in een schaal van 1:43. Ze waren zeer kleurrijk en waren opvallend vanwege hun rode plastic hub en witte banden. De proporties en detail niveau was zeer hoogstaand. Zeker voor die tijd. Ondanks het feit dat de modelauto's geen ramen hadden, waren ze immens populair. De schaalmodellen van Norev zijn sequentieel genummerd. Auto nummer 1 was een Simca Aronde uit 1953-1956. Deze nummering loopt nog steeds door. Schaalmodellen kregen in de loop van de jaren 50 ramen en zwarte wielen. Eind jaren 50 kwam er ook een serie schaalmodellen in schaal 1:87. De meeste waren reeds uitgegeven in de 1:43 schaal reeksen.

In 1961 startte Emile Veron (familie Veron) Majorette. Dit werd een apart bedrijf, met een line up van kleinere modelauto's, die direct moest gaan concurreren met merken als Matchbox en Siku Toys.

Bij f1-world.com vindt u een grote collectie Norev miniaturen. De mooiste en meest bijzondere auto's en motors met een kwalitatief hoogwaardige afwerking tegen scherpe prijzen.

Overtuig uzelf van ons uniek aanbod tegen scherpe prijzen en blader vrijblijvend door onze catalogus.f1-world.com is sinds 1994 actief in de internationale verkoop en inkoop van schaalmodellen en andere race memorablia. Wij worden gedreven door de wereld van schaalmodellen. Dit maakt ons een bedrijf waar u op kunt vertrouwen en dat u begrijpt.

Wilt u in contact komen met ons, stuur ons dan een email of bel ons. De gegevens staan op de contact pagina.