Bekijk ook onze andere sites eens:
www.juweelashop.nl
www.trucksandtractors.nl
www.emekshop.nl
0
items

Siku Schaalmodellen en f1-world.com

SIKU, een Duitse modelbouwer, produceert met name modelauto's en accessoires. De line up van Siku is nogal divers met vele verschillende auto's in verschillende schalen, maar de Super Series in schaal 1:55 vormt de kern van het assortiment. De naam Siku is afgeleid uit de eerste twee letters van de naam van de oprichter (Richard Sieper) en de eerste twee letter van het Duitse woord voor kunststof (Kunststoffe). In eerste instantie was er een breed assortiment plastic speelgoed, waaronder figuren en dieren. Deze werden margarine figuurtjes genoemd omdat ze als kado bij pakjes margarineboter zaten. Het ongekende succes dat dit Siku bracht, was aanleiding om modelauto's te gaan maken. De eerste modelauto's waren algemene modellen (geen specifieke replica van een merk) van een brandweerauto, race auto, amfibie voertuig, bestelbus en, in 1955, een Porsche 356. De schaal van de modellen was ongeveer 1:60. In 1958 werd het laatste figuurtje geproduceerd zodat Siku zich volledig kon richten op de productie van plastic modelauto's. Uitzondering waren boerderij dieren voor de boerderij serie. Siku kenmerkt zich door de grote hoeveelheid schaalmodellen, maar bovenal door enkele exorbitante vertoningen die ook afweken van de standaard schalen. Voorbeelden hiervan zijn: kranen van 40 cm lang, helicopters (op diepladers), Boomstamladers, sneeuw voertuigen, een ultra gedetailleerde Unimog, aardappel oogster, tractoren uit de tractor pulling competetitie en moderne trams en metro's. Wellicht de meest opvallende verschijning is wel het AIDA Aluna 10 super cruise schip in schaal 1:1400 (18 cm lang). De collectie van Siku bestaat uit vliegtuigen, schepen, auto's, vrachtauto's, tractoren, en nog veel meer. Speciale aandacht verdient de Siku Junior lijn. Daar waar bij de meeste schaalmodellen van Siku waarheidsgetrouwheid een grote rol speelt, daar speelt bij Siku Junior duurzaamheid de belangrijkste rol. En wij kunnen persoonlijk bevestigen dat dit goed gelukt is. De Junior line is niet kapot te krijgen. Zelfs niet door ons eigen testpanel. De V-serie en Super Serie zijn erg gewilde schaalmodellen onder verzamelaars. De reden hiervoor ligt in het feit dat de kwaliteit van deze series op een hoger niveau ligt dan het gemiddelde van Siku. Dat geldt helaas ook voor de prijs. Het gemiddelde niveau van hedendaagse schaalmodellen van Siku ligt op het niveau van oudere Matchbox, Dinky en Corgi modellen. Enkele voordelen van Siku zijn dat de wielen beter gevormd zijn dan bij concurrenten, banden zijn van rubber en zijn gescheiden van de velgen.

Merken die Siku voert zijn: Magirus, Setra, Mercedes-Benz, MAN, Liebherr, Audi, BMW, Dodge, Lamborghini, Porsche, Toyota, Volkswagen en nog veel meer.

Bij f1-world.com vindt u een grote collectie Siku miniaturen. De mooiste en meest bijzondere auto's en motors met een kwalitatief hoogwaardige afwerking tegen scherpe prijzen.

Overtuig uzelf van ons uniek aanbod tegen scherpe prijzen en blader vrijblijvend door onze catalogus.f1-world.com is sinds 1994 actief in de internationale verkoop en inkoop van schaalmodellen en andere race memorablia. Wij worden gedreven door de wereld van schaalmodellen. Dit maakt ons een bedrijf waar u op kunt vertrouwen en dat u begrijpt.

Wilt u in contact komen met ons, stuur ons dan een email of bel ons. De gegevens staan op de contact pagina.